*    Ouderverklaring     *    Data komende activiteiten     *    Suggesties en/of opmerkingen     *    

Algemeen

Wat is Feniks

Feniks is een vereniging bestaande uit zo'n 35 enthousiaste vrijwilligers die weekenden en zomerkampen organiseert voor kinderen. De vereniging werd in 1975 opgericht en sindsdien hebben wij goede contacten met verschillende belangenorganisaties voor het jeugdwerk en ontvangen subsidie van de gemeente Eindhoven. Duizenden kinderen hebben dan ook al veel plezier beleefd aan onze activiteiten.

Voor wie

Voor Kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Hoe werkt het

De vereniging werkt met een open inschrijving. Dat wil zeggen dat de kinderen per activiteit in kunnen schrijven, zonder dat er sprake is van een lidmaatschap. Er wordt dus geen contributie, maar per activiteit betaald. Eenmaal deelgenomen aan een activiteit krijgt men bij volgende activiteiten automatisch bericht.

Wat kost zo'n activiteit

Voor een heel weekend (van vrijdagavond 19.30 uur tot zondagmiddag 16.00 uur) vragen we een bijdrage van € 30,-. Voor een hele week, (van zondagmiddag tot zaterdagmiddag) vragen we een bijdrage van € 110,–. Aan gezinnen waarvan 3 (of meer) kinderen aan een activiteit deelnemen, geven we een korting op de bijdrage.

Wat krijg je daarvoor

Werkelijk teveel om op te noemen. Speurtochten, bosspelen, estafettespelen, sporten, quiz, bingo, creatief, Vlaamse kermis, bonte avond, disco, film enz. Voor een weekkamp kunnen daar nog dingen bij komen als: zwemmen, hutten bouwen en een dagje uit. Dit alles wordt opgehangen aan een thema dat elke keer weer anders is.

Staf

Een sport & spel team verzorgt het programma geheel in stijl van het thema. Een keukenteam zorgt voor de maaltijden en versnaperingen. En de groepstaf begeleidt de kinderen. De deelnemers worden in vier groepen verdeeld en bij iedere groep hoort een groepsleider en een groepsleidster. Zij zijn de gehele activiteit bij de deelnemers, lopen mee met tochten, begeleiden de kinderen bij het slapengaan, het eten en alle andere activiteiten. Ze houden een oogje in het zeil wat betreft hygiëne en zijn voor de kinderen het eerste aanspreekpunt. De kampleider is de hoofdverantwoordelijke en aanspreekpunt voor de ouders. Hierbij kun je terecht met vragen vooraf, tijdens of na een activiteit. Kinderen willen natuurlijk bij hun vriendje of vriendinnetje in de groep, hierbij wordt bij de indeling rekening gehouden.

Waar vindt het plaats

Al onze kampen vinden plaats in de Stevert. Dit is een blokhut gelegen in de bossen van Steensel, voorzien van alle gemakken. Een grote zaal, gescheiden slaapkamers met stapelbedden, een keuken geheel ingericht voor grotere groepen met alles erop en eraan. Voldoende sanitaire gelegenheden, een eigen sportveld en nog veel meer.

Secretariaat

Wim de Waal,
Fransebaan 547
5627 JW Eindhoven,
0642558113
secretariaat@oje-feniks.nl
De secretaris is tevens vertrouwenspersoon van de vereniging.

Ook mensen die interesse hebben om bij Feniks als leider of leidster aan de slag te gaan kunnen hier informatie in winnen. (minimaal 15 jaar) Of stuur een emailtje naar: info@oje-feniks.nl